Loading

Video zapisi o Priboju i okolini

Poštovani posjetioci, ovdje možete pogledati kratke video zapise vezane za zbivanja u Priboju i njegovoj okolini uz jednu kratku napomenu da su ovi video snimci preuzeti su sa You Tube i da po njihivom završetku automatski dolazi do ponude i preporuke novih video zapisa koji po svom sadržaju nemaju nikakve veze sa ovom web prezentacijom i našom izboru za sadržaje i tema koji oni prikazuju. Hvala na razumijevanju.

Otvoreno13. "Bijeljinsko bijenale"

UNa13. po redu Bijeljinsko bijenale ove godine okupilo je 44 izlagača sa ukupno  63 rada, u izložbenom prostoru Muzeja Semberija posjetioci su uživali u raznim tehnikama oslikavanja od ulja na platnu, grafike, ikonopisa, kaligrafije do prikaza pejzaža, marinizma, apstrakcije. Između ostalih našli su se i radovi Vesne Rikić iz Priboja…

Branio sam Mladu Bosnu 2014 - Ceo film - (Kosutnjak film)

Бранио сам Младу Босну је српски филм из 2014. године у режији и по сценарију Срђана Кољевића.

Филм је своју премијеру имао 14. октобра 2014. године.

Otkriven spomenik pripadnicima Garde Panteri, herojima odbrane

U Priboju je svečano otkriven i osveštan spomenik na kojem su uklesana imena 16 boraca Specijalne brigade “Garda Panteri” koji su poginuli u odbrani ovog kraja i Republike Srpske.Spomenik je podignut u zaseoku Panjik, na mjestu gdje je poginuo komandant “Garde Panteri”, potpukovnik Branko Pantelić Panter.

Nekad i sad - Priboj - Veljko Čubrilović

Emisija "Nekad i sad" emitovana na BN televiziji iz BijeIjine. Priča o slavnom učitelju Veljku Čubriloviću, njegovom životu u Priboju, njegovoj porodici i potomcima, njegovim djelima za dobrobit naroda na Majevici. U emisiji govore Nikola Radovanović (prosvjetni radnik u penziji) , Jeremija Lazić (sveštenik) i Ranko Zeković (prosvjetni radnik u penziji) i Dragan Jović (direktor osnovne škole "Veljko Čubrilović" u Priboju).

Utakmica FK "Priboj" Priboj-FK "Majevica" Donje Zabrđe 3:0(0:0)

Biciklijada u Priboju 23. Aprila 2016. godine

Priboj - Badnje veče 2015. godine – Slađana Gligorević

NEDELJNO POPODNE - Rado Tojić

Priboj - Dan planete zemlje 2014 - Biciklijada

"Različitost kao naše bogastvo" je moto obilježavanja Dana planete Zemlje Priboj 2014. Manifestacija se održava u okviru Projekta „Brdsko-biciklistički kampovi i biciklijade kao veza između ljudi i popularizacija različitosti“ koji finansira Ambasada SAD u Sarajevu. Aktivisti partnerskih organizacija i drugi građani upavo se druže u atmosferi tolerancije, međusobnog uvažavanja i poštivanja prema prirodi. Šaljemo poruku mira i tolerancije, te pokazati da je među ljudima na ovim prostorima mnogo više stvari koje ih povezuju, nego onih koje ih razdvajaju. Razlike među nama vidimo kao bogatstvo, a toleranciju kao sredstvo da se ovim bogatstvom unaprijede naši odnosi i saradnja za dobrobit sadašnjih, ali i budućih generacija. Tokom trajanja manifestacije "Earth Day - Priboj 2014" uz ekološku akciju pošumljavanja/ozelenjavanja životne sredine daće se značaj očuvanja životne sredine jer priroda ne poznaje „ljudske granice“. Ovo je odlična prilika da mladi prepoznaju zajedničke vrijednosti, te da se entitetska granica i razlike među ljudima mogu premostiti i povezati brdskim stazama. Na manifestaciu su pozvani svi oni koji vole voziti bicikl i družiti se.

(Akcija online)

Emisija RTRS o sportu u Loparama i Priboju

U emisiji Sporske razglednice, prikazanoj 28. Jula 2013. godine na RTRS, predstavljen je sportski život na području opštine Lopare.

Druga majevička brigada - ponovo u Priboju

 Uz mnoštvo fotografija pretočenih u jedan video zapis možete pogledati kako je u Priboju 19. maja 2013. godine, obilježena 21. godišnjica formiranja Druge majevičke brigade VRS.

 Dan planete zemlje - Priboj 2013. godine

Povodom obilježavanja Dana planete zemlje, u nedjelju 21. aprila 2013. godine u Priboju su održani Biciklističko-ekološki susreti mladih. Prilog RTVBN.

Pozorište „Duga“ u Loparama

U organizacije Pozorišta "Duga" iz Wettingena u Švajcarskoj i njegovog tvorca Miodraga Lukića u Loparama je prošle godine osnovano i počelo sa radom Pozorište Duga. Premijerna predstava je bila:

Edukovana žena, komedija Miodrag Lukić

Gastarbajter Đuro nakon više godina provedenih u pečalbi dovodi suprugu Anđu u Švajcarsku. Dugotrajna razdvojenost je uslovila drugačiji razvoj dvoje supružnika. Dok se Đuro ni moralno ni mentalno nije mrdnuo od onog trenutka kada je spakovao kofere i otišao na zapad, Anđa se iz seljanke preobrazila u malograđanku, jer se, kako sama kaže, edukovala. Anđa po svaku cenu želi da zaradi novac, pa uz pomoć komšinice Dane ulazi u ilegalan posao prodaje pegli, koji se svodi na varanje kupaca...
Komedija Edukovana žena, je jedno od najčešće izvodjenih Lukićevih dijela u kojoj učestvuju glumci:
Irena Jeremić
Aleksandra Mitrić
Dragan Lukić
Režija: Sladjana Ilić i Miodrag Lukić

Prinošenje Badnjaka mještana sela Brijest, pribojskoj crkvi 2013. godine

Povodom pravoslavnog Božica mještani sela Brijest organizovali su ove godine, tradicionalno prinošenje Badnjaka pribojskoj crkvi. Reportažu o tome sačinili su novinari i snimatelji HIT televitije iz Brčkog.

Orkestar harmonika osnovne škole „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika u finalu zauzeo 4. mjesto

 Orkestar "Harmonika" iz Osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Ugljevika zauzeo je 4. mjesto u finale popularnog šoua "Ja imam talenat", koji se prikazuje na prvom programu RTS. Nemogućnost glasanja gledalaca iz Republike Srpske je možda bila presudna da ovaj orkestar ne bude i još bolje plasiran, ali u svakom slučaju postignuti uspijeh zaslužuje pravi i veliki respekt ugljevičkih harmonikaša.

Veliko finale počelo je nastupom Orkestra Harmonika iz Ugljevika. "Trideset klinaca", kako ih je nazvao Tasa, odsviralo je tradicionalne pesme i kosovska kola. Nataša je rekla da bi u finalu volela ozbiljnu kompoziciju, a ne popularne pesme, i Tasovac se složio sa njom - poručio im je da bi trebalo da "zadrže velike osmehe", ali i da prošire repertoar. 

Polufinale: Harmonikaši su se ovoga puta odlučili za nešto modernije kompozicije nego što je to bio slučaj sa prethodnim nastupom kada su se predstavili tradicionalnim komadima, što je, po svemu sudeći, bio pravi izbor. Kombinacijom pjesama "Ne pitaj", sastava "Legende", i "Lipe cvatu", grupe "Bijelo dugme", te brzom rumbom u narodnom maniru, koje su izveli u prvoj polufinalnoj emisiji, mali harmonikaši i prateći orkestar osvojili su srca publike, što im je kao nagradu donijelo najveći broj SMS glasova što ih je poslalo direktno u finale... (Nezavisne novine)

Orkestar harmonika osnovne škole „Aleksa Santic“ nastupio je ponovo na jednoj drzavnoj televiziju, u emisiji „Ja imam talenat!“ Predvodjeni nastavnikom muzičke kulture Slavkom Nikolicem, uspjeli su da prodju u polufinale jedne od najgledanijih srpskih emisija ovog tipa. Sve čestitke našim mladim muzičarima.

(Ugljevik internet radio)

  Naravno među maldim harmonikašima se nalazi i jedan naš mladi talentovani muzičar iz Priboja.

Junske kulturne svečanosti 2012. godine

  Priboj, 4. jun 2012. godine
Junske kulturne svečanosti 2012. godine i krsna slava mjesne zajednice Priboj
Manifestacija je započela obilježavanjem sto- godišnjice prisustva SPKD "Prosvjeta" na
Majevici i obilježavanjem krsne slave MZ Priboj, a biće nastavljenja nizom kulturnih
sadržaja. ( Željko Božić ) 

Lopare - Priboj - V likovni sabor Majevica 2012 (prilog RTV Hit Brčko) 

  Gornji Priboj, 29. jun 2012. godine
V likovni sabor Majevica 2012

5. Likovni sabor "Majevica 2012" 

  Priboj, 22. jun 2012. godine
5. LIKOVNI SABOR "MAJEVICA 2012"
"ATELJE 313" (Lukići)
21.06 - 28.06.2012. godine

Емисија о Прибоју на Мајевици ,,Огњиште,,

  Емисија о Прибоју на Мајевици ,,Огњиште,, приказана на Светог Архангела Михаила, 21.11.2010. на РТРС

Otkrivanje spomenika poginulim borcima

  PRIBOJ - 24.05.2009.g.

Otkrivanje spomenika poginulim borcima i civilima iz Priboja u Odbrambeno-otadžbinskom ratu 1992 -1995. godine (  )

Емисија о Прибоју на Мајевици ,,Огњиште,,

  Емисија о Прибоју на Мајевици ,,Огњиште,, приказана на Светог Архангела Михаила, 21. 11. 2010. на РТРС