Loading

Video zapisi o Priboju i okolini

Poštovani posjetioci, ovdje možete pogledati kratke video zapise vezane za zbivanja u Priboju i njegovoj okolini uz jednu kratku napomenu da su ovi video snimci preuzeti su sa You Tube i da po njihivom završetku automatski dolazi do ponude i preporuke novih video zapisa koji po svom sadržaju nemaju nikakve veze sa ovom web prezentacijom i našom izboru za sadržaje i tema koji oni prikazuju. Hvala na razumijevanju.

Otvoreno13. "Bijeljinsko bijenale"

UNa13. po redu Bijeljinsko bijenale ove godine okupilo je 44 izlagača sa ukupno  63 rada, u izložbenom prostoru Muzeja Semberija posjetioci su uživali u raznim tehnikama oslikavanja od ulja na platnu, grafike, ikonopisa, kaligrafije do prikaza pejzaža, marinizma, apstrakcije. Između ostalih našli su se i radovi Vesne Rikić iz Priboja…

Branio sam Mladu Bosnu 2014 - Ceo film - (Kosutnjak film)

Бранио сам Младу Босну је српски филм из 2014. године у режији и по сценарију Срђана Кољевића.

Филм је своју премијеру имао 14. октобра 2014. године.

Otkriven spomenik pripadnicima Garde Panteri, herojima odbrane

U Priboju je svečano otkriven i osveštan spomenik na kojem su uklesana imena 16 boraca Specijalne brigade “Garda Panteri” koji su poginuli u odbrani ovog kraja i Republike Srpske.Spomenik je podignut u zaseoku Panjik, na mjestu gdje je poginuo komandant “Garde Panteri”, potpukovnik Branko Pantelić Panter.

Nekad i sad - Priboj - Veljko Čubrilović

Emisija "Nekad i sad" emitovana na BN televiziji iz BijeIjine. Priča o slavnom učitelju Veljku Čubriloviću, njegovom životu u Priboju, njegovoj porodici i potomcima, njegovim djelima za dobrobit naroda na Majevici. U emisiji govore Nikola Radovanović (prosvjetni radnik u penziji) , Jeremija Lazić (sveštenik) i Ranko Zeković (prosvjetni radnik u penziji) i Dragan Jović (direktor osnovne škole "Veljko Čubrilović" u Priboju).

Utakmica FK "Priboj" Priboj-FK "Majevica" Donje Zabrđe 3:0(0:0)

Biciklijada u Priboju 23. Aprila 2016. godine

Priboj - Badnje veče 2015. godine – Slađana Gligorević

Priboj - Dan planete zemlje 2014 - Biciklijada

"Različitost kao naše bogastvo" je moto obilježavanja Dana planete Zemlje Priboj 2014. Manifestacija se održava u okviru Projekta „Brdsko-biciklistički kampovi i biciklijade kao veza između ljudi i popularizacija različitosti“ koji finansira Ambasada SAD u Sarajevu. Aktivisti partnerskih organizacija i drugi građani upavo se druže u atmosferi tolerancije, međusobnog uvažavanja i poštivanja prema prirodi. Šaljemo poruku mira i tolerancije, te pokazati da je među ljudima na ovim prostorima mnogo više stvari koje ih povezuju, nego onih koje ih razdvajaju. Razlike među nama vidimo kao bogatstvo, a toleranciju kao sredstvo da se ovim bogatstvom unaprijede naši odnosi i saradnja za dobrobit sadašnjih, ali i budućih generacija. Tokom trajanja manifestacije "Earth Day - Priboj 2014" uz ekološku akciju pošumljavanja/ozelenjavanja životne sredine daće se značaj očuvanja životne sredine jer priroda ne poznaje „ljudske granice“. Ovo je odlična prilika da mladi prepoznaju zajedničke vrijednosti, te da se entitetska granica i razlike među ljudima mogu premostiti i povezati brdskim stazama. Na manifestaciu su pozvani svi oni koji vole voziti bicikl i družiti se.

(Akcija online)

Emisija RTRS o sportu u Loparama i Priboju

U emisiji Sporske razglednice, prikazanoj 28. Jula 2013. godine na RTRS, predstavljen je sportski život na području opštine Lopare.

Druga majevička brigada - ponovo u Priboju

 Uz mnoštvo fotografija pretočenih u jedan video zapis možete pogledati kako je u Priboju 19. maja 2013. godine, obilježena 21. godišnjica formiranja Druge majevičke brigade VRS.

 Dan planete zemlje - Priboj 2013. godine

Povodom obilježavanja Dana planete zemlje, u nedjelju 21. aprila 2013. godine u Priboju su održani Biciklističko-ekološki susreti mladih. Prilog RTVBN.

Pozorište „Duga“ u Loparama

U organizacije Pozorišta "Duga" iz Wettingena u Švajcarskoj i njegovog tvorca Miodraga Lukića u Loparama je prošle godine osnovano i počelo sa radom Pozorište Duga. Premijerna predstava je bila:

Edukovana žena, komedija Miodrag Lukić

Gastarbajter Đuro nakon više godina provedenih u pečalbi dovodi suprugu Anđu u Švajcarsku. Dugotrajna razdvojenost je uslovila drugačiji razvoj dvoje supružnika. Dok se Đuro ni moralno ni mentalno nije mrdnuo od onog trenutka kada je spakovao kofere i otišao na zapad, Anđa se iz seljanke preobrazila u malograđanku, jer se, kako sama kaže, edukovala. Anđa po svaku cenu želi da zaradi novac, pa uz pomoć komšinice Dane ulazi u ilegalan posao prodaje pegli, koji se svodi na varanje kupaca...
Komedija Edukovana žena, je jedno od najčešće izvodjenih Lukićevih dijela u kojoj učestvuju glumci:
Irena Jeremić
Aleksandra Mitrić
Dragan Lukić
Režija: Sladjana Ilić i Miodrag Lukić

Prinošenje Badnjaka mještana sela Brijest, pribojskoj crkvi 2013. godine

Povodom pravoslavnog Božica mještani sela Brijest organizovali su ove godine, tradicionalno prinošenje Badnjaka pribojskoj crkvi. Reportažu o tome sačinili su novinari i snimatelji HIT televitije iz Brčkog.

Junske kulturne svečanosti 2012. godine

  Priboj, 4. jun 2012. godine
Junske kulturne svečanosti 2012. godine i krsna slava mjesne zajednice Priboj
Manifestacija je započela obilježavanjem sto- godišnjice prisustva SPKD "Prosvjeta" na
Majevici i obilježavanjem krsne slave MZ Priboj, a biće nastavljenja nizom kulturnih
sadržaja. ( Željko Božić ) 

Lopare - Priboj - V likovni sabor Majevica 2012 (prilog RTV Hit Brčko) 

  Gornji Priboj, 29. jun 2012. godine
V likovni sabor Majevica 2012

5. Likovni sabor "Majevica 2012" 

  Priboj, 22. jun 2012. godine
5. LIKOVNI SABOR "MAJEVICA 2012"
"ATELJE 313" (Lukići)
21.06 - 28.06.2012. godine

Емисија о Прибоју на Мајевици ,,Огњиште,,

  Емисија о Прибоју на Мајевици ,,Огњиште,, приказана на Светог Архангела Михаила, 21.11.2010. на РТРС

Otkrivanje spomenika poginulim borcima

  PRIBOJ - 24.05.2009.g.

Otkrivanje spomenika poginulim borcima i civilima iz Priboja u Odbrambeno-otadžbinskom ratu 1992 -1995. godine (  )

Емисија о Прибоју на Мајевици ,,Огњиште,,

  Емисија о Прибоју на Мајевици ,,Огњиште,, приказана на Светог Архангела Михаила, 21. 11. 2010. на РТРС