Loading

Privreda

  Stanovništvo ovoga područja u najvećoj mjeri ostvaruje svoje prihode baveći se se poljoprivredom, voćarstvom, stočarstvom, ugostiteljstvom i naravno kao i u drugim mjestima, trgovinom i uslugama.
Veliki broj mještana Priboja je našao zaposlenja u samom mjestu i njegovoj bližoj ili daljoj okolini i na taj način obezbeđuje potrebne  životne prihode za sebe i svoje porodice.

Nosioici privrednog razvoja ovog područja su SAS d.o.o. Priboj i Rudnik i TE Ugljevik, koje i zapošljaju najveći dio lokalnog stanovništva.

Inače do prije početka ovoga rata u BiH 90-tih godina, okosnica privrednog razvoja i proizvodnje a samim tim i prihoda, većine stanovništva ovoga područja, bila je Zemljoradnička zadruga "Ratko Perić" Priboj.

Jedna od najvećih zasluga za razvoj ovog preduzeća neprikosnoveno pripada  Ratku Petroviću (+1992), pokojnom direktoru, koji je svojim dolaskom U Priboj početkom 80-tih godina, uspio da tadašnju OZO „Priboj“, koji je zapošljavao oko 20 radnika, pretvori u jedno od najjačih preduzeća ove vrste na čitavoj teritoriji tadašnje Bosne i Hercegovine.

  Ova Zadruga osim što je zapošljavala veliki broj radnika i sagradila znatan broj  namjenskih objekata, za svoje potrebe na području Priboja i šire okoline, direktno je učestvovala i u svim akcijama koje su tada vođene na uređenju naselja, puteva, pomoći društvenim organizacijama, školi i mnogim drugim, ne samo u Priboju već i njegovoj široj okolini.

Na zalost i veliku štetu za Priboj i čitavu podmajevicu, ovaj veliki i vrlo vrijedan kolektiv je uništen djelimično ratnim dejstvima, vrlo teškim poslovanjem u toku samoga rata,  a kasnije u poslijeratnom prelaznom periodu procesa privatizacije društvenog vlasništva, tako da je većina od 180 zaposlenih ostalo bez svojih radnih mjesta. Jedan dio zaposlenih radnika preuzeo je DOO "RAKIC- KOMERC" iz Bijeljine  i oni su nastavili svoj rad u jednom dijelu objekata, koji se nalazi pod zakupom ovog preduzeća.

DOO SAS Priboj

  SAS d.o.o. Priboj osnovan je 01.11.1999. godine. Osnivači preduzeća bili su: Blaško Milivojević, Rado Gavrić i Miodrag Stojanović. Ubrzo posle osnivanja iz preduzeća se isključio Blaško Milivojević, posvećujući se poslu u farmaciji koja je i bila njegovo zanimanje.

Na samom početku rada SAS d.o.o Priboj je brojio šest zaposlenih radnika, bez ozira na sve poteškoće, kako subjektivne tako i objektivne prirode, dinamika razvoja preduzeća i kontinuirana ulaganja omogućila su da se broj stalno zaposlenih radnika poveća na 42 zaposlenih, uglavnom mladih ljudi sa ovoga područja. Svi radnici su uredno prijavljeni i za njih se redovno uplaćuju sva osiguranja i doprinosi iz ličnih dohodaka.

Osnovana djelatnost na samom početku rada preduzeća bila je prodaja naftnih derivata na benzinskoj pumpi u Priboju.

Vremenom dolazi do pravaćanja i razvoja preduzeća i proširenja kruga djelatnosti koje je prije svega bilo usmjereno na kompletno pružanje usluga u drumskom saobraćaju: prodaja naftinih derivata, tehnički pregled motornih vozila, prevoz putnika, osiguranje motornih vozila i praonica za vozila. Tako je došlo do izgradnje kompletnih poslovnih centara u Priboju, Loparama i Ugljeviku.

Stečna iskustva u dosadašnjem poslovanju preduzeća, nadopunjena kroz brojna putovanja, susrete, posjete sajmovima i na primjerima i iskustvima organizacije sličnih preduzeća, kako u Republici Srpskoj, tako i razvijenim zemljama Evrope i šire, uspiješno su prenesena i ugrađena u sam izgled i opremanje objekta SAS d.o.o. Priboj, a posebno u organizaciju samog rada i ljubaznosti zaposlenog osoblja, kao i stalan kvalitet proizvoda i pružanih usluga, garancija su i osnov za dalji razvoj i rad ovoga preduzeća.

Sjedište SAS d.o.o. Priboj se nalzi u samom Priboju. U okviru ovog poslovnog centra uspjesno posluju: pekara, restoran sa mogućnošću iznajmljivanja soba za prenoćište „A“ kategorije, benzinska pumpa, prodaja plina za domaćinstvo, prodavnica, autopraonica i vulkanizer, tehnički pregled svih motornih vozila sa osiguranjem, skladište gradjevinskog materijala i sopstveni transport.

Poslovni centra u Loparama je otvoren u oktobru 2004. godine i u njegovom sastavu posluje benzinska pumpa, prodavnica, kafe bar, iznajmljivanje soba za prenoćište, tehnički pregled motornih vozila sa osiguranjem i prodaja plina za domaćinstvo.

Poslovni centra u Ugljeviku je otvoren u julu 2007. godine, kao jedan od najsavremenih takve vrste na području čitave regije i šire. U njegovom sastavu posluje benzinska pumpa, prodavnica, kafe bar, iznajmljivanje luksuznih soba za prenoćište, tehnički pregled motornih vozila sa osiguranjem, terminal za lož ulje sa kućnom dostavom, auto-gas i parking su dio sadržaja ovog objekta.

Otvorena su i dva nova poslovna centra, u mjestu Osmaci, na putu Tuzla-Zvornik i u Doboju.

Kroz snadbijevanje velikog broja privrednih subjekata i gradjana, ispunjavanjem svih obaveza po pitanju poreza, doprinosa, ličnih dohodaka radnika i oslanjanjem na sopstveni izvor finansiranja, bez pritiskanja nepovoljnih kredita, preduzeće SAS je postao prepoznatljiv i značajan privredni faktor ovog područja.

Kontakt telefoni:
+387 55 664-263 
+387 55 664-265 
+387 55 664-266

Auto servis "Karoserija" Priboj

  Servis pruža vrhunske usluge za popravku auto-karoserija, odnosno svih limarskih i farbarskih radova.
USLUGE: Autolimarija za sve vrste i marke vozila, nanošenje zaštite za automobile od korozije, varenje i farbanje svih vrsta plastika na vozilu, djelimično i kompletno farbanje auta, mašinsko poliranje, restauracija auto felgi, tuning automobila, priprema za tehnički pregled, zamjena vjetrobrana ( šofer šajbi) isvih stakala na vozilu, procjena vrijednosti polovnih vozila, otkup havarisanih vozila, remont i popravka vozila po procjeni osiguranja i pomoć kod procjene i naplate štete nakon udesa.
Preko 30 godina iskustva garantuje svim dosadašnjim i novim klijentima ovog autolimarsko-lakirerskog servisa kvalitet koji poznaju samo oni koji su na svoje zadovoljstvo ovdje već obavili takve radove. Servis posjeduje certifikat poznatih proizvođača auto boja i lakova i komoru za farbanje i sušenje auto-laka.
Ovaj servis se nalazi na putu iz Priboja prema Loparama i udaljen je oko 1 km od magistralnog puta Bijeljina- Tuzla.
Servis funkcioniše na principu zakazivanja popravke vozila.
Tradicija, postojanost kvalitet usluge, i garancija na svaki uradjeni posao od 12 mjeseci su razlozi da posjetite Auto-sevis "Karoseriju" u Priboju.
Vlasnik ovog servisa Slavko Panić, koji posjeduje veliko i godinama sticano radno iskustvo kod ovakvih popravki na svim vrstama vozila, stoji vam na raspolaganju sa svojim uslugama, prepurukama i savjetima kako najbolje da riješite popravku vašeg oštaćenog vozila.

Radno vrijeme ove radionice je svakim radnim danom:
08:00 -18:00 sati
Vl. Slavko Panić
Servis Tel. :00387/  55 664-153 
Tel.fax: 00387/ 55 664-125
Mob. 00387/  65 709-800 
Homepage: www.karoserijapanic.com/
e-mail: karoserija@teol.net